Σταμκοπούλου Αναστασία

Η Σταμκοπούλου Αναστασία αποφοίτησε από τη Μαιευτική σχολή του ΑΤΕΙΘ το 2002. Είναι απόφοιτος της σχολής Παστέρ του τμήματος Διαιτολογίας 1998. Το 2017 έγινε διεθνώς πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ IAIM.

Παράλληλα με τη Μαιευτική και πριν πάρει πτυχίο εργάστηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα προγεννητικού ελέγχου της Θεσσαλονίκης εώς και το 2015. Υπήρξε υπεύθυνη μαία και βοηθός του ιατρού κατά τη διάρκεια υπερηχογραφικού ελέγχου ά τριμήνου (αυχενική διαφάνεια), β΄ επιπέδου (μεγάλος υπέρηχος) και γ΄ τριμήνου ανάπτυξης( Growth Doppler).

Υπεύθυνη καταγραφής μαιευτικού, γυναικολογικού και χειρουργικού ιστορικού ασθενούς. Είχε ενεργή συμμετοχή στη διενέργεια ενδομήτριων επεμβάσεων (αμνιοπαρακέντηση, βιοψία τροφοβλάστης, εκλεκτική μείωση εμβρύου).
Υπεύθυνη διενέργειας αιμοληψίας για προσδιορισμό κινδύνου συνδρόμου Down κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης καθώς και για μη επεμβατικό έλεγχο χρωμοσωμικών ανωμαλιών (ελεύθερο εμβρυϊκό DNA).

Παρείχε συμβουλευτική για μαιευτική και γυναικολογική φροντίδα καθώς και συμβουλές θηλασμού και φροντίδας του νεογνού. Μετά από μία πορεία δεκαπέντε ετών στο χώρο του προγεννητικού ελέγχου αποφασίζει να αλλάξει επαγγελματικό στέγη και προσανατολισμό και να αφήσει έτσι μια σίγουρη δουλειά.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα προσφέρει εθελοντική εργασία σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης. Η εθελοντική προσφορά στα πλαίσια της περιγεννητικής φροντίδας όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνει σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας γνωστά στο ευρύ κοινό με την ονομασία “Ανώδυνος Τοκετός” όπως επίσης και σεμινάρια γονεϊκότητας και εκπαίδευσης βρεφικού μασάζ σε νέους γονείς. Από τον Απρίλιο του 2017 έχει ιδρύσει το mamamnio.gr

Κέντρο Περιγεννητικής Φροντίδας (Χαλκέων 21) το οποίο παρέχεται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες περιγεννητικής φροντίδας με βάση τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας WHO για όλη την οικογένεια.