1ο Παιδικό Φεστιβάλ

Η ιδέα

1ο Παιδικό Φεστιβάλ

Το Andrianoupoleos Pharmacy διοργανώνει μία ξεχωριστή γιορτή για γονείς και παιδιά. Το Φεστιβάλ Υγείας Διατροφής & Αθλητισμού.Το μοναδικό διαδραστικό πολυγεγονός για την υγεία, την διατροφή και τον αθλητισμό στην πόλη μας! Κεντρικοί άξονες της εκδήλωσης είναι η υγεία, η ευεξία, η ομορφιά, η διατροφή, η άθληση και η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα.

Οι  γονείς έχουν τη δυνατότητα  να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα, όπως παιδική παχυσαρκία, μητρικός θηλασμός, βρεφικές ανάγκες κτλ. , ενώ την ίδια στιγμή εξελίσσεται πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων για τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, παρουσιάζοντας τις πιο επίκαιρες εξελίξεις στο τρίπτυχο Διατροφή-Υγεία-Αθλητισμός.

Η παρουσιάστρια μας

Ιωάννα Λίλη Παρουσιάστρια www.lilipop.gr
Η Ιωάννα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κεντρική παρουσιάστρια του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας Διατροφής και Αθλητισμού η αγαπημένη Ιωάννα Λίλη! Παρουσιάστρια και δημιουργός του www.lilipop.gr. Ως μητέρα και λάτρης τόσο του αθλητισμού όσο και της καλής διατροφής στήριξε την προσπάθεια μας από την αρχή, καθώς πέρα από την ιδιότητα της ως παρουσιάστρια του Φεστιβάλ, συμμετείχε ενεργά σε κάθε δράση μας!

Δράσεις για παιδιά

 

Το Παιδικού Φεστιβάλ εκτός από μία παρέα γεμάτη θετική διάθεση, αποτελεί κι ένα συνδυασμό εξειδικευμένων συνεργατών με πολύχρονη εμπειρία ο καθένας στον τομέα του.Σε γενικές γραμμές, πρόκειται γι’ ανθρώπους νέους σε ηλικία, με μεγάλο χαμόγελο, ανεξάντλητη ενέργεια (απαραίτητη για όσους εργάζονται ΓΙΑ τα παιδιά) κι ένα πλούσιο αρχείο ιδεών – ικανοτήτων – ταλέντων. Θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, ακροβατικά, παιχνίδια στο νερό, baby corner και πολλά άλλα γεγονότα, που εξελίσσονταν ταυτόχρονα, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παιδιών. Πάρτε μια ιδέα!

 

Happening

Στην εκδήλωση δεν έλλειψαν οι εκπλήξεις καθώς συμμετείχαν ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, οι οποίοι μοίρασαν δώρα στα παιδιά, υπέγραψαν εκατοντάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς φίλους τους.

Παρούσες ήταν και οι παιδικές ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, καθώς και πολλές Σχολές Χορού, οι οποίες εντυπωσίασαν με τις παραστάσεις τους και καθήλωσαν γονείς και παιδιά.

Οι ομιλητές μας

Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (MSc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα

Θοδωρής
Σημάδης

Ο Θοδωρής Σημάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Υπήρξε αθλητής πετοσφαίρισης με αρκετές πρώτες και δεύτερες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Περισσότερα

Αδάμ Αθανάσιος

Ο κ. Αδάμ Αθανάσιος, ειδικός ορθοπεδικός, είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. Έχει μετεκπαιδευθεί στο τμήμα προθέσεων - ολικών αρθροπλαστικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου 'Sahlgrenska'

Περισσότερα

Embryolab

To Embryolab είναι πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2004. Την ομάδα του Embryolab απαρτίζουν κορυφαίοι γιατροί, εμβρυολόγοι...

Περισσότερα

Dr. Κατσίκης Ηλίας

Πτυχιούχος Τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας Δημοκρίτειου Παν. Θράκης. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν. Θεσ/νίκης. Ειδικός Μαιευτήρας Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής. Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής

Περισσότερα

Πασχαλέρη
Ειρήνη

Η κ. Πασχαλέρη Ειρήνη (ΒSc, MSc) είναι Βιολόγος- με ειδίκευση στη διατροφή με σπουδές στην Ελλάδα & στο εξωτερικό. Το πρώτο της πτυχίο είναι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & το τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών.

Περισσότερα

Σταφυλλίδης Θεμιστοκλής

O Σταφυλλίδης Θεμιστοκλής είναι Λογοθεραπευτής MSc, απόφοιτος του Πανεπιστημίου "KLIMENT OXRITSKI" της Σόφιας στην Βουλγαρία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Επίσης, αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών.

Περισσότερα

Ελοβάρη Δάφνη

Η Δάφνη Ελοβάρη, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Τμήμα Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ακολούθησε το Μεταπτυχιακό της στο Management και ...

Περισσότερα

Δανιηλίδου Νικολίνα

Η Δανιηλίδου Νικολίνα αποφοίτησε από τη σχολή Ψυχολογίας το 1998 (Coventry University), ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της το 2000 στην Ψυχολογία της Υγείας (Surrey University) και την εξειδίκευση Master Practitioner ...

Περισσότερα

Σταμκοπούλου
Αναστασία

Η Σταμκοπούλου Αναστασία αποφοίτησε από τη Μαιευτική σχολή του ΑΤΕΙΘ το 2002. Είναι απόφοιτος της σχολής Παστέρ του τμήματος Διαιτολογίας 1998. Το 2017 έγινε διεθνώς πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ IAIM.

Περισσότερα

 Ο Σκοπός μας

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου καταναλωτικού κοινού προς την κατεύθυνση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τη νεαρή ηλικία με βάση το τρίπτυχο διατροφή-υγεία -αθλητισμός καθώς και η προσπάθεια μετατόπισης των στρατηγικών ιδιωτικών και κοινωνικών φορέων προς την ίδια κατεύθυνση με την ανάληψη ιδίων δράσεων.

 

 

''Το "ονειροποντικάκι" θα ετοιμάσουν τα παιδιά παρέα !Θα το σχηματίσουν φορώντας ποδιές και σκουφάκια και πάνω σε επιφάνειες εργασίας! Τα υλικά της συνταγής; Ψωμάκι, τυράκι,  μαϊδανό, κάπαρη, μαυροκούκι και καροτάκι!  ''

 

 

 

Φιλοδοξία του Φεστιβάλ, είναι να αποτελέσει το πρώτο λιθαράκι στο χτίσιμο ενός θεσμού, που θα μεγαλώσει και θα εμπλουτίσει τη θεματολογία του, κερδίζοντας κάθε χρόνο περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τις επιπτώσεις του ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

''Τι γίνεται όταν το τέλος του παραμυθιού δεν είναι το αναμενόμενο; Όταν ο λύκος είναι vegan και από το ρεβίθι λείπει το ένζυμο G6PD για να ανεχτεί το κουκί δίπλα του; Όταν το χοντρό μπιζέλι δε μπορούσε να χορέψει τσιφτετέλι; Έγιναν όλα παραμύθια, ήχοι και τραγούδια έτοιμα να ξεδιπλωθούν με μουσικά όργανα μπροστά μας! ''